slideshow slideshow slideshow
HODOČAŠĆE DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 29.svibanj 2011.
 
U organizaciji VZO Vidovec vatrogasna društva DVD Vidovec i DVD Nedeljanec  hodočastili su u svetište Marija Bistrica.U ispunjenom autobusu bilo je nekoliko generacija vatrogasaca.Dolaskom u Mariju Bistricu formiran je ešalon vatrogasaca iz cijele Hrvatske te nekoliko društava iz Slovenije i Austrije.Prekrasno je bilo vidjeti toliko svečano odjevenih vatrogasaca a svaka odora se na neki poseban način isticala od druge.Kako je vatrogastvo u hrvata usko povezano sa vjerom ne čudi činjenica da je toga dana svetište bilo ispunjeno vatrogascima koji su došli iz svih krajeva prisustvovati hodočašću.Nakon svete mise uputili smo se na Kalvariju uz molitvu i pjesmu.Poseban ugođaj svemu tome dala je klapa sv.Florijan  DVD-a Žrnovnica koja je prigodnim pjesmama podigla taj događaj na viši nivo.Nakon hodočašća uputili smo se na ručak te smo još puni dojmova komentirali ljepotu cijelog događaja.Na kraju druženja predsjednik VZO Vidovec g. Antun Kruhek zahvalio je svima na dostojanstvenom predstavljanju naših društava te nas pozvao da i ubuduće hodočastimo u takovom broju.


IZLET MLADIH TAKMIČARSKIH EKIPA
Datum objave: 28. svibnja 2011.
 
Prije početka takmičarske sezone DVD Vidovec je poveo mladež te ostale članove takmičarskih ekipa na jednodnevni izlet.Tom prilikom posjetili smo vatrogasni muzej u Varaždinu u kojem smo razgledali staru opremu te trofeje i razne druge predmete vezane uz vatrogastvo.Nakon toga posjetili smo javnu vatrogasnu postrojbu gdje smo se divili najnovijoj opremi i vozilima koja posjeduje JVP Varaždin.Pravo oduševljenje nastalo je kada su profesionalni vatrogasci izveli u dvorište vatrogasne ljestve te pozvali sve na doživljaj podizanja sa ljestvama i razgledavanje sa visine. Svi su bili hrabri i uživali kod podizanja u visine.Nakon lijepog susreta sa JVP Varaždin djeca su zahvalila na gostoprimstvu te obečala da če uskoro opet posjetiti "stričeke" profesionalce.Djeca su tada pojela sendviče i popila sokove sa nestrpljenjem jer ih je čekalo još jedno uzbuđenje.Krenuli smo prema varaždinskim bazenima gdje su svi uživali u trosatnom kupanju.Pomalo iscrpljeni ali radosni zbog lijepo provedenog vremena krenuli smo prema vatrogasnom domu DVD-a Vidovec. Tu su nas čekali sendvići ,grickači i sokovi te smo svi oduševljeno ustvrdili da je izlet u potpunosti uspio.


JAVNA VATROGASNA VJEŽBA
Datum objave: 5. svibnja 2011.
 
Povodom proslave sv. Florijana a ujedno i obilježavanja mjeseca zaštite od požara održana je javna vatrogasna vježba.
Vježba se odvijala u prostorijama i oko područne OŠ Nedeljanec.Vježbi su uz DVD Vidovec,Nedeljanec i Tužno prisustvovalii članovi DVD-a Gojanec te djeca i učitelji iz škole.Prikazano je kombinirano djelovanje DVD-ova u slučaju požarne opasnosti te evakuacija djece i učitelja iz škole.Vježbi su prisustvovali i zapovjednik ŽVZ Varaždin g. Kovaček, načelnik Općine Vidovec g. Hranić,predsjednik VZO Vidovec g. Kruhek, predsjednici DVD-ova sudionika vježbe, ravnatelj OŠ Vidovec g. Mašić, učitelji POŠ Nedeljanec te nekolicina mještana Općine Vidovec.Vježba je ocijenjena vrlo dobrom ocjenom te je pohvaljen dobrovoljan rad te spremnost vatrogasaca za takove zadaće.
MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA
Datum objave: 3. svibanj 2011.
 
Svake godine  u svibnju mjesecu Vatrogasna zajednica Varaždinske županije šalje svim DVD-ima lističe povodom mjeseca zaštite od požara. Članovi mladeži raznose lističe po domačinstvima kako bi svi bili upoznati s osnovnim mjerama zaštite od požara.
Na lističu se nalaze osnovna uputstva postupaka prilikom požara a isto tako i preventivnih djela koja puno mogu pomoći svim domačinstvima.Na naslovnici se također nalazi poziv svima koji se žele uključiti u vatrogasnu organizaciju te tako pomagati drugima.


SVETA MISA U CARGOVCU
Datum objave: 1. svibanj 2011.
 
Tradicionalno svake godine u svibnju održava se sveta misa kod kapelice sv. Florijana u Cargovcu.
Uz mnoštvo mještana misi prisustvuju i članovi DVD-a Vidovec,DVD-a Tužno te DVD-a Nedeljanec.
Povorka kreče iz  vatrogasnog doma Vidovec uz pratnju limene glazbe do kapelice te se vrača natrag nakon mise.
Vatrogasci a i svi mještani slave tada svoga zaštitnika sv. Florijana.


Stranica 49 od 52 Prva   Prethodna   45  46  47  48  [49]  50  51  52  Sljedeća   Zadnja