slideshow slideshow slideshow
IZLET MLADIH TAKMIČARSKIH EKIPA
Datum objave: 28. svibnja 2011.
 
Prije početka takmičarske sezone DVD Vidovec je poveo mladež te ostale članove takmičarskih ekipa na jednodnevni izlet.Tom prilikom posjetili smo vatrogasni muzej u Varaždinu u kojem smo razgledali staru opremu te trofeje i razne druge predmete vezane uz vatrogastvo.Nakon toga posjetili smo javnu vatrogasnu postrojbu gdje smo se divili najnovijoj opremi i vozilima koja posjeduje JVP Varaždin.Pravo oduševljenje nastalo je kada su profesionalni vatrogasci izveli u dvorište vatrogasne ljestve te pozvali sve na doživljaj podizanja sa ljestvama i razgledavanje sa visine. Svi su bili hrabri i uživali kod podizanja u visine.Nakon lijepog susreta sa JVP Varaždin djeca su zahvalila na gostoprimstvu te obečala da če uskoro opet posjetiti "stričeke" profesionalce.Djeca su tada pojela sendviče i popila sokove sa nestrpljenjem jer ih je čekalo još jedno uzbuđenje.Krenuli smo prema varaždinskim bazenima gdje su svi uživali u trosatnom kupanju.Pomalo iscrpljeni ali radosni zbog lijepo provedenog vremena krenuli smo prema vatrogasnom domu DVD-a Vidovec. Tu su nas čekali sendvići ,grickači i sokovi te smo svi oduševljeno ustvrdili da je izlet u potpunosti uspio.


JAVNA VATROGASNA VJEŽBA
Datum objave: 5. svibnja 2011.
 
Povodom proslave sv. Florijana a ujedno i obilježavanja mjeseca zaštite od požara održana je javna vatrogasna vježba.
Vježba se odvijala u prostorijama i oko područne OŠ Nedeljanec.Vježbi su uz DVD Vidovec,Nedeljanec i Tužno prisustvovalii članovi DVD-a Gojanec te djeca i učitelji iz škole.Prikazano je kombinirano djelovanje DVD-ova u slučaju požarne opasnosti te evakuacija djece i učitelja iz škole.Vježbi su prisustvovali i zapovjednik ŽVZ Varaždin g. Kovaček, načelnik Općine Vidovec g. Hranić,predsjednik VZO Vidovec g. Kruhek, predsjednici DVD-ova sudionika vježbe, ravnatelj OŠ Vidovec g. Mašić, učitelji POŠ Nedeljanec te nekolicina mještana Općine Vidovec.Vježba je ocijenjena vrlo dobrom ocjenom te je pohvaljen dobrovoljan rad te spremnost vatrogasaca za takove zadaće.
MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA
Datum objave: 3. svibanj 2011.
 
Svake godine  u svibnju mjesecu Vatrogasna zajednica Varaždinske županije šalje svim DVD-ima lističe povodom mjeseca zaštite od požara. Članovi mladeži raznose lističe po domačinstvima kako bi svi bili upoznati s osnovnim mjerama zaštite od požara.
Na lističu se nalaze osnovna uputstva postupaka prilikom požara a isto tako i preventivnih djela koja puno mogu pomoći svim domačinstvima.Na naslovnici se također nalazi poziv svima koji se žele uključiti u vatrogasnu organizaciju te tako pomagati drugima.


SVETA MISA U CARGOVCU
Datum objave: 1. svibanj 2011.
 
Tradicionalno svake godine u svibnju održava se sveta misa kod kapelice sv. Florijana u Cargovcu.
Uz mnoštvo mještana misi prisustvuju i članovi DVD-a Vidovec,DVD-a Tužno te DVD-a Nedeljanec.
Povorka kreče iz  vatrogasnog doma Vidovec uz pratnju limene glazbe do kapelice te se vrača natrag nakon mise.
Vatrogasci a i svi mještani slave tada svoga zaštitnika sv. Florijana.


TEHNIČKA INTERVENCIJA !!!
Datum objave: 24. travanj 2011.
 
Na dojavu ljudi članovi DVD-a izlaze na tehničku intervenciju.
Radilo se o tzv. pjeni koja se koristi za pokrivanje povrća u vrtovima,
a koja se zbog jakog vjetra podigla u zrak te omotala oko vrha kapelice
u Cargovcu te oko stupa i električnih vodova !!!
Uz upotrebu ljestava vatrogasci su uspješno očistili vrh kapelice dok je
zbog visokog napona pozvana dežurna služba "Elektre".
Nakon što je isključen napon djelatnik elektre je očistio stup i žice
te smo tako zajednički okončali tehničku intervenciju.
Molimo žitelje da bolje učvrste takve stvari da nebi došlo do sličnih nezgoda.!!


Stranica 46 od 49 Prva   Prethodna   42  43  44  45  [46]  47  48  49  Sljedeća   Zadnja