slideshow slideshow slideshow
RADNA AKCIJA !!
Datum objave: 18.srpnja 2011.
 
Prije nekoliko dana održana je radna akcija članova DVD-a Vidovec.Uređivala se istočna strana vatrogasnog doma gdje se planira dograditi manje skladište za opremu za natjecanja kao i za ostala sredstva i naprave.Vrijedne ruke naših članova ubrzano su radile pa je prostor spreman za daljnje radove, betoniranje,postavljanje konstrukcije i zatvaranje prostora.U radnoj akciji sudjelovali su:Kovačić F,Plećko B,Šantek D,Canjuga S,Kovačić R,Plećko A te Papec J.Posebno hvala maloj Emi !!!
Natjecanje djece Kučan 2011.
Datum objave: 09. srpnja 2011.
 
Natjecateljska ekipa djece 6-12 učestvovala je na takmičenju Kučan 2011.Pored igre i druženja djeca su odradila dvije vježbe rušenje meta sa vodom sa brentačama.Iako malo razočarani rezultatom ipak su svi na kraju bili zadovoljni kad su dobili medalje i diplomu za sudjelovanje.Slijede daljnje vježbe za natjecanja gdje če se pokušati poboljšati rezultati.


JAVNA VJEŽBA "VIDOVEC 2011"
Datum objave: 17.lipnja 2011.
 
Održana je javna vježba na zgradi općine Vidovec u kojoj su sudjelovala vatrogasna društva sa područja VZO Vidovec,DVD Vidovec,DVD Nedeljanec te DVD Tužno.U vježbi je prezentirano nekoliko stavki kao što su : vrijeme dolaska na mjesto intervencije,zapovjedna organizacija,pripremljenost vatrogasaca i djelovanje sa raznim spravama i alatima,spašavanje unesrećenih iz opasnih prostora te komunikacija i zajedničko djelovanje više vatrogasnih društava.Vježbi su nazočili, županijski zapovjednik g. Kovaček,predsjednik VZO Vidovec g. Kruhek,zapovjednik VZO Vidovec g. Plečko,predsjednik općinskog viječa općine Vidovec g. Grđan,zapovjednik DVD-a Vidovec g. Buhin te ekipe navedenih društava.Vježba je ocijenjena vrlo dobrom ocjenom te je pohvaljen rad i obučenost vatrogasaca.Nakon vježbe održan je mali domjenak u vatrogasnom spremištu DVD-a Vidovec.

POŽAR !!!
Datum objave: 5. lipanj 2011.
 
U 20:32 h primili smo dojavu o požaru iz profesionalne vatrogasne postrojbe Varaždin. Poruka je glasila "požar kučice,Cargovec iza Megatona".
U 20:37 petorica  pripadnika aktivne postrojbe DVD-a Vidovec sa navalnim vozilom stigla je na požarište.Požar drvene kučice prekrivene salonitnim pločama ugasili smo visokotlačnim vitlom u rekordnom roku.Pridružila su nam se još četvorica vatrogasaca te smo sanirali požarište i isključili svaku mogučnost ponovnog zapaljenja.Nakon potpune kontrole terena vratili smo se u vatrogasni dom gdje smo radio vezom izvjestili javnu postrojbu o intervenciji te policiji koja je stigla dali izvješće o požaru.Intervenciji su prisustvovali : Kovačić I,Kovačić F,Papec J,Canjuga Z,Canjuga M,Buhin Z,Canjuga S,Habulan N,načelnik Hranić B,te zapovjednik VZO Vidovec Kruhek A.


HODOČAŠĆE DVD-a VIDOVEC
Datum objave: 29.svibanj 2011.
 
U organizaciji VZO Vidovec vatrogasna društva DVD Vidovec i DVD Nedeljanec  hodočastili su u svetište Marija Bistrica.U ispunjenom autobusu bilo je nekoliko generacija vatrogasaca.Dolaskom u Mariju Bistricu formiran je ešalon vatrogasaca iz cijele Hrvatske te nekoliko društava iz Slovenije i Austrije.Prekrasno je bilo vidjeti toliko svečano odjevenih vatrogasaca a svaka odora se na neki poseban način isticala od druge.Kako je vatrogastvo u hrvata usko povezano sa vjerom ne čudi činjenica da je toga dana svetište bilo ispunjeno vatrogascima koji su došli iz svih krajeva prisustvovati hodočašću.Nakon svete mise uputili smo se na Kalvariju uz molitvu i pjesmu.Poseban ugođaj svemu tome dala je klapa sv.Florijan  DVD-a Žrnovnica koja je prigodnim pjesmama podigla taj događaj na viši nivo.Nakon hodočašća uputili smo se na ručak te smo još puni dojmova komentirali ljepotu cijelog događaja.Na kraju druženja predsjednik VZO Vidovec g. Antun Kruhek zahvalio je svima na dostojanstvenom predstavljanju naših društava te nas pozvao da i ubuduće hodočastimo u takovom broju.


Stranica 45 od 49 Prva   Prethodna   41  42  43  44  [45]  46  47  48  49  Sljedeća   Zadnja